Minnalta Tanskasta kuului kamalia uutisia... Mango ja Cookie olivat leikkineet pihalla ja Mango oli astunut pahasti takajalallaan päärynän päälle, takaosa oli mennyt omituiseksi. Lääkärissä paljastui välilevytyrä ja nyt häkkihoitoa useampi viikko ja suuria toiveita, että Mango toipuu.

Torstaina meillä oli ekat hallitreenit, ei oltu Lucan kanssa ihan kartalla, Melkein kolmisen viikkoa agitaukoa, yhdet pikkutreenit ollaan vaan käyty tekemässä ja se näkyi etenkin käännöksissä. Luca vaikutti jotenkin aika väsähtäneeltä ja Minna kertoikin sitten, että se on hidas matolla. Ja kyllä tosiaan vauhti oli kadoksissa. Kiva, kun olen ilmoitellut sitä vaan mattokisoihin...

Keijukin pääsi radalle ja se oli ihan jees eli oma sievä itsensä siihen asti kunnes lampaasta kuoriutui susi. Keijulle tuotti huomattavia vaikeuksia hallissa räkyttävät koirat, kieltäytyi siksi mm. putkesta ja kepeiltä kerran. Ja kuinkas ollakkaan kun pohdittiin kouluttajan kanssa jonkun kohdan hiomista, niin Keiju ampaisi kohti yhtä varsin kuumaa ja äänekästä russelia. Kävi rääkymässä nenän edessä, piru!  Ei koskaan, ei ikinä ole moista tehnyt. Russelit on kyllä sen inhokkilistan kärjessä, sillä olemme kuumentaneet sitä yhdellä semmoisella. Kotona sitten vasta hoksasin, että viimeisimmät treenit missä se kävi keväällä niin silloin sen päälle radalla tuli russeli ja ehkä sillä meni luotto siihen, ettei sinne kukaan tule. Tosi ärsyttävää, jos kokee muut koirat nyt vielä ahdistavammiksi. Aina olen sen kanssa ollut suht varovainen, mutta aina ennen se on pysynyt hanskassa ja pystynyt kuitenkin työskentelemään vaikka häiriöitä on ollutkin.

Tänään olen paloitellut, punninnut ja pussittanut Lucalle 6 kg lammasta, on siinä pikukoiralle evästä kerrakseen. Lento oli ahkera apulaiseni ja sai pieniä makupaloja siinä sivussa. Lennon anturahaava näyttää nyt jo paremmalta, tänään pääsi tekemään vähän tokoa. Lenkit ja muut vauhdikkaammat hommat pitää vielä skipata. Kävin sitten bordereiden kanssa metsässä, saivat kirmata irti peltotiellä, metsään päästyämme oli pakko laittaa Luca kiinni, heti alkoi nenä käymään.