Hullut koiraihmiset treenaa vappunakin, joten eilinen ilta tuli vietettyä tokon merkeissä. Vai voikohan tuota meidän menoa tokoksi kutsua ;) Riitta Jantunen-Korri opasti meitä ja Lento suoriutui omalla tasollaan aivan mainiosti. Teemana oli sivulletulo, seuraaminen ja luoksetulo. Sivulletulossa tulee vahvistaa kauempaa kiertämistä, on vaarana saada pomppaava sivulletulo. Lento kun syöksyy nopeasti kääntyen sivulle, tekee tosi pienen kiepautuksen jo nyt. Sitten kun koira kasvaa niin samalla kipeillä paikka on ihan pielessä.

Seuraamista tekee imutustyylillä nenä nakissa ja mietittiin jos vaihdettaisi palkka huonommaksi. On todella tiiviisti kiinni kädessä ahne kun on. Tosin on ihan omaan kuivaruokaansakin melkein yhtä intona, pitää kuitenkin kokeilla. Seuraamisesta saimme läksyä, käden häivyttämistä. Otetaan nyt askeleen kahden seuraamista päättyen perusasentoon ja yritän pitää käden ylempänä.

Luoksetulo on hyvä ja päädyin opettamaan Lennon suoraan sivulle. Sillä pk-puolelle ei meillä taida olla asiaa esteiden vuoksi.

Rauhoittumiseen ja malttiin tulee kiinnittää kanssa huomiota, Lento kun on aika vilkas ja innokas tapaus. Mutta Lento Lapasen antautuminen kyllä sai myös kiitosta kouluttajalta. Mainio vesselihän se onkin.

Tänään sitten otettiin esimmäiset treenit, ja käden häivyttämisessä on vaikeuksia. Pyrkii mielellään ylös. Ens kerralla huonommat palkat käyttöön. Sivulletulot ok. Opetin myös maahanmenoa naksulla nyt toista kertaa ja tarjosi sitä tosi hyvin. Tein kokeen treenin lopussa ja sanoin maahan käsyn ja sinnehän tuo meni vaikka pikkasen raksutti. Mutta positiivista oli, että ajatteli kuitenkin.

Otin Keijulla pienen agitreenin ja se kulki ihan kivasti. Mutta voi vitsi se vaan paisuu äitini luona. Vaihdoin jo ruoankin kevyempään ja silti se on lihonnut entisestään. Keiju on kyllä tosi herkkä lihoamaan imee kaloreita varmaan jo puhtaasta hapesta. Kotona se kyllä pysyy kunnossa tosin liikkuukin kyllä ehkä tarmokkaammin. Uhkasin jo, että haen Keijun kotiin jos se ei ala laihtumaan. Äitini kyllä vakuuttaa ettei anna sillle mitään ylimääräistä. Ja jos siihen on uskominen niin sitten on varmaan syytä tutkituttaa kilpirauhanen. Mutta ei ehkä syytä vielä siihen. Täytyy uhkailla vielä äitiä ;) Viikossa noin pieni koira voi lihoa ihan uskomattoman paljon, Keiju tosin sitten laihtuukiin nopsaan. Harmittaa vaan kun en voi vaatia täysiä suorituksia Kepalta tuossa kunnossa, ja nyt kun piti tämä kesä panostaa kilpailemiseen. Täytynee ehkä ottaa se kotosalle vaikka äiti sitä haluaakin pitää. Oishan se mukaavaa jos pikkupiru olisi taas enemmän kotona.