ja ihan liian nopsaan, eilen Minna, Michael ja Vilja lähtivät takaisin Tanskaan. Onneksi näemme taas kolmen viikon päästä. Oltiin ihan vaan tässä kotosalla, ulkoiltiin paljon ja Minna laittoi Lennon käytöstä ruotuun pelkillä ajatuksillaan.

Mä en tajua kuinka se tuon aina tekee mun bordercollieille, mutta hetkessä niiltä katoo Minnan kanssa kaikki epämielyttävimmät tavat kuten intoilu ulos lähtemisestä ja hihnassa ne eivät taatusti vedä. Ja siis sanottakoon, että tähän tulokseen ei tarvitse käyttää yhtään "väkivaltaa", toisin kun meikäläisen täytyy hihnasta nyppäällä huomauttaa vetämisestä ja sitäkään ei taida Lento ottaa ihan aina tosissaan. Hitsi kun sais edes osan tosta otteesta, vaikka ihan hyvin meillä näinkin menee.

Ruokahommeleita; Keiju on aloittanut barffauksen. Ensin oli paastopäivä ja sitten 5 päivää pelkkää naudan mahaa, joka oli Keijun mielestä sangen kamalaa. Tämän jälkeen aloitin sitten lihoilla joita ostin eläinkaupasta pakkasen pinkeeksi, mutta meidän rakas murmeli ei suostu syömään moista moskaa! Joten jouduin hieman höllentämään rajoja ja olen antanut lisänä hieman tummaa riisiä ja ostanut lihan ruokakaupasta, kasvikset menee alas ihan hyvin.  Joten ei ole häävisti alkanut tämä kokeilu, tosin asiaan saattaa vaikuttaa suun operointi ja valeraskaus. Lento sen sijaan on ihan hulluna Keijun sapuskaan, meinaa Keijun jämiä putsatessa syösä koko metallisen kupin..

Keijun pitäisi saada vuorokaudessa noin 200 g lihaa ja muutama ruokalusikallinen kasviksia. Ihan tähän ei olla vielä päästy kun ei suostu syömään ilman lisäkeriisiä ruokaansa. Mä olen todella ihmeissäni kuinka sille ei maistu, täytyy nyt vaan toivoa että tämä lähtee tästä alkukankeuden jälkeen menemään. Rustoluita se ei ehkä tule koskaan syömään, suu on ollut varmaan pidempään jo aika kipeänä ja se on nykyään tosi hidas syömään. Mutta noita lihoja saisi valmiiksi rustot mukaan jauhettuna, mutta saa nähdä alkaako nekään kelpaamaan? Tänään Keiju suostui jopa syömään eläinkaupan raakaa jauhettua kalkkunaa joten ehkä on toivoa? Jos rustoinen liha ei maistu tarvitsee miettiä ruokintaa uudelleen, antaako kalkit ja lisävitaamiinia purkista vaiko siirtyykö takaisin kuivamuonaan. Sitkeästi olen ajatellut kuukauden-kaksi nyt ainakin kokeilla ja seurata miten barffaus vaikuttaa Keijuun.

Ruokinta on osoittautunut paljon vaivattomammaksi mitä ajattelin. Hankin parivn viikon sapuskat pakkaseen ja ainoa vaiva on muistaa ottaa ne sulamaan tarpeeksi ajoissa. Keijun lihatkin vie vaan yhden lokerikon pakkasesta, vaikka ajattelin niiden valtaavan koko pakkasen. Kasvissoseeksi jauhan kaikki vanhat kasvikset ja hedelmät. Hitsi kun tää nyt onnistusi, tuntuu niin mukavalta ruokkia koiraa tuoreella ruoalla.