Kohta viikon verran on pentu ollut talossa ja aikalailla se on mennyt ihan tässä omissa ympyröissä. On sen verran vaatinut miettimistä kuitenkin arjen pyöritys kolmen (kahden) koiran ja yhden vajaat 3-v lapsen kanssa. Keiju on ollut paljon hoidossa, koska ei pidä pennusta yhtään ja sillä pitäisi alkaa juoksu ihan kohta.

Eerinin kanssa menee ihan hyvin, tosin saahan siinä olla koko ajan opastamassa miten pennun kanssa ollaan. Olen miettinyt, että joko pennusta kasvaa tässä vilskeessä hyvähermoinen kaveri tai täysin kaistapäinen ääniherkkä viuhuttelija. Vielä näyttää ainakin toistaiseksi ihan lupaavalta ;)

Singon kanssa pennulla menee loistavasti. Sinko on kyllä tosi hyvä malli pennulle kaikella tavalla, kuria ja leikkiä sopivassa suhteessa. Sinko leikittää pentua, mutta vain kohtuuden rajoissa sillä jalat eivät kyllä kovaa pelmuamista kestä. Eristelen Sinkoa portin taakse sitten aina Lennon suurimpien hepulien koittaessa. Aika näyttää oppiiko pentu myös Singon kaikki ei niin mukavat tavat, esim takaovesta ulos rynnimisen. Singolla on ärsyttävä tapa lähteä täysiä ulos, odottaa niin kauan kun saa luvan, mutta sitten mennäänkin täysiä. 

Lento käynyt metsässä melkein joka päivä ja ollaan tepasteltu tässä lähistöllä. Eilen pentulainen pääsi ensimmäistä kertaa keskustaankin, kun haimme Jussia töistä. Reipaaasti Lentsu meni keskustassakin ja kävi liikkeessä tutustumassa. 

Yksinolon opettelu etenee hyvää vauhtia, ja autossa ei enään huudeta kuin ehkä menomatkan alussa. Kotona lipsuin ja päästin sen nyt koko asuntoon vapaaksi kun on hetken yksin ja jätän vanhemmat koirat makkariin portin taakse.Saas nähdä mitä kaikkea kohta onkaan syöty.

Eilen aloitettiin ihan "koulutuskin" ;) Naksulla otettiin istumista ja tänään jatkettiin harjoituksia. Samoin aloitin tänään namista luopumisharjoittelun. Ruokakupille rynnimiseen alkaa huomenna tulla kuria, eikä ipanalle anneta ruokaa ennenkuin se rauhoituu sitä odottamaan. On meinaan ahne kaveri, en ole näin ahnetta pentua nähnyt edes meidän bordereissa. Aikuisena ne onkin sitten olleet ihan omaa luokkaansa.

Pitäisi askarrella kosketuskeppi ja alkaa opettamaan myös sitä. Singolle olen aikoinaan naksutellut ja sen kanssa se ainakin toimi hyvin, kosketuskeppiä en ole käyttänyt ennen.  Kokonaan naksuilijaa minusta tuskin tulee, mutta ajattelin että opettaisin sivulletulon, maahanmenon ja ehkä seuraamista kepin avulla. Olen todella kova antamaan kropalla apuja, joten ehkä näin saan paremmin suullisilla käskyillä tomivan koiran? Singon kanssa tämä oli ongelma, sillä luki kropasta käskyt. Samoin aioin opettaa kosketusalustan jossain vaiheessa, siitä voi olla agilityssä sitten hyötyä.

Olen jo ehtinyt hermoilla, että miten pentua pitää kasvattaa että siitä tulisi Singon ja Keijun kaltainen, eli helposti kuljetettava missä vaan. Viimevuosina on tullut seurattaua vaan borderinpentuja ja kyllä on terrierillä ja paimenella eroa jo pentuna. Ihan erilailla nämä paimenet reagoivat ympäristöön ja ihmettelevät ja ehkä arastelevatkin kuin terrierit. Borderit on vaan otettu matkaan ja ne on katselleet, että ai jaa mitäs ihmeellistä tässä nyt on. Niiden kanssa en ole koskaan miettinyt, että nitä pitäisi sen ihmeemmin totuttaa mihinkään, mutta Lennon kanssa mietin että onkohan se nyt nähnyt tarpeeksi uusia asioita. Kaikea sitä miettiikin, sillä Lentokin on ihan rohkea ja reipas pentu!