Olin maanantaina ohjatuissa tokotreeneissä ja koutsit taisi ainakin saada hyvät naurut mun toiminnasta. Taidan olla tosi "palkitseva" koulutettava, aina väärässa ajassa ja muutenkin täysi hösö tai totaalisen koomassa. Mun on todella vaikea löytää näiden välimuotoa tokokentällä, mutta ehkä mä vielä opin?

Mutta treenit oli kivat ja Lentokin kuulema teki kaikesta huolimatta muutamia sekunteja hyvää seuraamista, joten siitä on hyvä jatkaa tai ainakin paras jatkaa. Yhtään jos olisi viisaampi niin jättäisi tokon treenaukset tosille... Nyt kotitreeninä sivullaoloa ja siinä seuraa käskytystä, kehua ja vapautus. Samoin sivullaollessa käsien nostelua ja muuta häiriötä, Lento on vieläkin tosi kiinni kädessä.

Luoksetulon pysäytyksissä ennakoi ensimmäisen kerran eläessään ja tuli ihan etanan vauhtia luo. Nyt suoria luoksetuloja myös lyhyellä matkalla, pitkällä matkalla tulee reippaammin, koska fiksu emäntä on ottanut pysäytykset aina lyhyellä matkalla, jee!

Tehtiin ruutua ja siinä sain taas loistaa... Ensin otettiin pitkällä matkalla lähetystä ruutuun jossa lelu oli valmiina, mutta laittaa vieläkin nenän maahan vähän ennen ruutua, ei hyvä. Sama homma jos käyn itse ruudussa, joten otettiin lyhyeltä matkalta lähetys ja kun osui ruutuun niin heti vaan palloa perään. Tätä liikettä yritin sössiä oikein urakalla ja palkkasin joko liian myöhään tai aikaisin, Lento oli usein ruudun etuosassa ja palkka tulisi saada keskeltä. Lento alkoi tarjoamaan itse tosi nopsasti ruutua, mutta meni etureunaan maate ja pakitti siitä sitten keskemmälle ja odotti palloa. Tuleekohan siitä ensimmäinen takaperin ruutuun menevä koira, sehän osaa jo jäljestääkin perä edellä Nauru Että aika perästä on meidän osaamiset.

Kotimatkalla jo mietin, että ihan oikeasti miten voin olla näin käsi koiran kouluttamisessa? Probleema ei ole siinäkään, että koirassa on virtaa ja vauhtia vaan ongelmat on minussa- en vaan osaa. Kaikki Lennon tekeminen on mulle liian hyvää ja ihan oikeasti innostun kun se tekee jotain edes sinne päin, taidan olla liian motivoiva kouluttaja ja koira ei kaikkiaan tajua mikä on hyvä tai vähemmän hyvä juttu ja minä en itsekään oiken tajua. Mutta on se toko kivaa ja siinä on kyllä ihan omanlaisensa haasteet kuin agilityssä. Toisaalta taidan kyllä edes hitusen paremmin sopia sinne agiradalle siellä saa ja pitää olla kiire.

Tänään pidettiin treenit kodinhoitohuoneessa, treenattiin sivullaolemisen malttia ja musta meni ok, reagoi kyllä käsien siirtelyyn. Seuraamisen liikkeellelähdöt oli musta tosi jees. Sitten treenasin malttia seisomiseen, istumiseen ja maahanmenoon jäävinä liikkeinä. Otin ne ihan vaan kun Lento hömppäsi mukana niin käsky ja jatkoin itse matkaa ja kiersin sen takaa palkkaamaan. Maassa ja istumisessa on ihan erilailla rauhallisuutta kuin seisomisessa, siinä takaa kiertäminen saa liikehdintää aikaan. ja jos vaan seison niin herkästi tarjoaa siitä maahan, on siis tosi epävarma. Maahanmenon ja seisomisen välillä ja se näkyi myös kaukoissa mitä tein. Seisominen ja maahanmeno menee usein ihan jokerilla.  Kaukoissa maasta istumaan oli tosi vaikea, autoinkin reilusti namilla.

Ruoanvaihto kokeilu ei taida oiken onnistua, Lento on alkanut tuolla Eaglen Holisticilla raapia ja karvatupsuja on joka puolella. Itse asiassa en ollut edes muistanut, että raapi sillä aiemminkin vasta kun karvatuppoja taas ilmestyi niin muistin, että näitä ei ollut näkynyt vähään aikaan ts. Hilssin syötön aikana. Vatsa ei vielä ainakaan oireile. Mutta mikä lie laittaa kutisemaan kun ennen söi kanaversiota ja nyt kala ja sama homma, Hilssin koostumusta en olekaan edes katsonut.  Täytyy kait huomenna hakea lekuriasemalta lisää Hilssiä. Arthroflex nivelravinne sen sijaan tuntuu sopivan.

Barffaus alkaa kiinnostamaan koko ajan vaan enemmän ja enemmän. Tosin epäilyttää niiden luiden ja rustojen syöttö, Lento varmaan oksentaa ne ihan heti kun kaikki tuollainen kova ja kiinteä tulee samantein pihalle jo muutenkin. Täytyy haastatella Minnaa kun se tulee, jos vaikka se suostusi laskeskelemaan noille oikeat ruokintajutut.

Ihanaa ja talvista viikkoa kaikille!