Sinko ja Lento matkasivat tänään lekuriin, Lento akuun ja Singolta tutklittiin pissaa sekä mietittiin sen tilannetta. Pissan haiseminen johtui tulehduksesta, jolle kortisonilääkitys on taas todennäköisesti altistanut. Huomenna saadaan viljelytulos ja osataan sitten valita oikea antibiootti. Jalkojen tilannetta ja yleiskuntoa pohdittiin ja päädyttiin vaihtamaan pois kortisonilääkityksestä. Sillä on liian paljon sivuvaikutuksia Singolle, lihaskato, tulehdusalttius ja huono karva. Lääkitys vaihdetaan siklosporiiniin, jolla ei ole kortisonille tyypillisiä sivuvaikutuksia. Lääke on vain kohtalaisen kallis reilut 130e kuukaudessa, annostusta kyllä pyritään pienentämään ekan 2 kk jälkeen. Mutta kun päätös on Singon hoidosta tehty, ja sitä hoidetaan niin kauan kuin se itse on iloinen, tyytyväinen ja kivuton, niin on oikein hoitaa sitä myös niin, että sivuvaikutuksia on mahdollisimman vähän. Uusi lääkitys aloitetaan viikon päästä ja samalla kortisonista luovutaan asteittain. Olen kyllä onnekas kun olen löytänyt aikoinaan Singolle lääkärin joka omaa paljon tietoa koiran kroonisen kivun hoidosta.

Lento sai akupunktiota ja pikkukaveri oli todella kipeä! Selkä oli ihan jumissa, niinkuin arvelinkin ja sinne laitettiin myös neuloja. Neulojen vaikuttaessa Lento rauhoittui hyvin ja nuokkui puoli unessa. Jos teho on hyvä niin akupunktiota jatketaan sännöllisesti, alkuun tiheämmin ja sitten käyntejä harventaen. Lääkäri myös selitti minulle tietokonetomografian löydöksiä ja tilanne on kyllä valjennut minulle ihan oikein. Eli tihentymä on itse luussa ja ei se siitä kasvaessa todennäköisesti helpota, kun uudisluun muodostustakin jo on. Tilanne on siis aikalailla sama mistä Singon sairastaminen on aikoinaan lähtenyt. Mutta tietenkään ei voida ennustaa miten Lennon tilanne etenee, aika näyttää. TT-lausunnossa mainitaa myös molemmissa olkanivelissä olevan muutaman mm mittaiset cystat epifyysilinjan vierellä. Tähän tietoon lekuri hakee vielä tarkennusta, sillä itseäni se on mietityttänyt. Kasvaimet? 

Mutta nyt on taas kuukausittainen lekurikäynti tehty ja pojat saaneet toivottavasti helpotusta vaivoihinsa. Lento lapanen ahkeroi tänään puutarhassa ja päätti hävittää mun esikasvatuksessa olevat kukkasen taimet. Muutama kärsinyt alku jäi jäljelle muut poika oli pistellyt multineen menemään, ruukut onneksi löytyi. On se vaan näppärä kaveri.