Jussi valitteli eilen aamulenkiltä tullessaan, ettei enää kehtaa Lentoa talutella kun kuulema vetää niin ettei henkeä meinaa saada. Olen talutellut Lentoa yleensä yksinään, koska Singon kanssa on selvästi kiirehtinyt ei nyt mitenkään ihan hirmuna vetänyt kuitenkaan. Tänään aamulla sitten totesin, että vetää se... ja ihan hetkessä on oppinut. Toivotaan, että oppii yhtä hetkessä pois tavastaan. Ei tee yhtään hyvää jaloille. Nyt on vaan vietävä yksin ja palauteltava hihnakäytöstä mieleen.

Operaatio kynsi päivässä tuottaa tulosta. Lento alkoi jossain vaiheessa niskuroimaan kynsien leikkausta, meni vähän hysteeriseksi siitä hommasta. Aluksi ajattelin, että onpa kumma kun en yhden pennun kynsistä selviä kun onhan niitä joskus kuitenkin tullut leikattua. Hyvin nopsaan tajusin, ettei se voi oikeasti mua vedättää koska muuten antaa hoitaa ja käsitellä itseään todella hyvin. Ajatus oli ihan selvästi oikea, leikatessa olen ottanut ilmeisesti kipeästi etujalasta kiinni, takajalat onkin antanut ihan mallikkaasti leikata. Nyt ollaan leikattu yksi kynsi päivässä ja jo saksia ottaessa tulee iloinen kaveri odottamaan leikkausta ja nakkia. Tassukarvojen leikkausta en vielä edes ajattele, ne onkin tosin aika siisti kun viime rauhoituksessa tehtiin trimmailua ja kysihuoltoa samalla.

Lentskarin jalat ovat vihoitelleet päri päivää enemmän ja ontumistakin on taas ollut :( Lienekö lumisempi keli ollut liian raskasta. Hihnassa vetäminenkään on tuskin tilannetta parantanut. Tiistaina voin varata ajan TT-kuvaan kun tutkimuksen suorittava neurologi on silloin paikalla. Saas nähdä kuinka pitkälle ajan saaminen vierähtää.

Häkitystä pitäisi alkaa nyt harjoittelemaan mahdollista operointia varten, se ei taida tulla olemaan helppoa. Lento vihaa kaikkea "eristämistä" ja alkaa käymään todella kuumana. Muutoinkin on niin mun perään, ettei meinaa lähteä Jussin kanssa edes ulos. Se saa hinata sitä ihan väkisin alkumatkan, takaspäin tuleekin sitten paikallaan laukaten. Oisko siinä sitten keksinyt tuon vetämisen..

Pikkuruista lentoboxiaan Lento kyllä edelleen rakastaa, on matkustanut siinä autossa ihan pienestä saakka. Boxi on Keijun ja kooltansa sen mukainen. Lento mahtuu vielä just ja just boxiin ja autossa sen on sinne ihan väkisin päästävä. Joskus olen laittanut kopin oven kiinni ja Lennon takakonttiin vapaaksi niin raukka päivystää boxin edessä ja yrittää päästä sisälle. Pitää varmaan ottaa ovi siitä pois niin voi maatessaan roikottaa edes kinttuja ulkona. Tai sitten yritän sovitella Singon häkin autoon, saisi siinä samalla häkkiharjoittelua.

Eilen kaveri järjesti yksinollessaan myös operaation nahkahanskan hävitys. Oli syönyt Jussin hanskasta kaiken nahan, erotellut vuoresta niin siististi että vuoriosa oli vielä ihan käteenkäypä :) Pikkasen ehdin jo huolestua, että miten mahtaa käydä.. Parafiiniöljyä latasin menemään perään ja noin tunnin päästä oksensi hanskan ulos. Onneksi olin ihan vieressä sillä yritti syödä uudelleen, on niin ahne että vetää omat oksennukset napaansa sekunnissa. Illalla vielä syötin parsaa ja parafiiniöljyä, tänään saatiin sitten luultavasti loputkin hanskasta pihalle toisesta päästä. On ihan samanlainen kuin Keiju ja vissiin borderit yleensäkin, eli saalis on syötävä pelkkä repiminen ei riitä. Keijuhan vetää agitreeneissä tennispallon napaansa jos ei heti ota pois, menee yleensä putkeen suorittamaan operaatiota.

Nyt kepardi on äidilläni, ja hoitaa siellä kahta valkoista pentuaan. Eilen olivat mökillä päivän ja siellä se murehti lapisensa kohtaloa onnettomana. Mikäli merkit pitävät paikkansa niin ensiviikolla lapset tulevat jo syödyiksi, kun hormonihöyryinen emä tajuaa hoitavansa kahta luuta.