Olimme Lennon kanssa eilen tokokurssilla, aiheena oli ruutu ja merkki. Aloimme työstämään ruutua naksulla. Pohdimme miten Lennolle ruutu opetetaan, ja päädyimme ettei sille laiteta näkyvää palkkaa vaan opetetaan suoraan tyhjään ruutuun. Sille sopii oivaltava oppiminen, pysyy kierrokset kohtuullisen alhaalla joten oppii kyllä naksun kanssa parhaiten. Menin itse ruutuun ja sitten koiran annettiin mennä sinne ja naksautus palkaksi. Näytti ihan lupaavalta. Merkin opetan myöhemmin naksulla. Nyt täytyy hommata ruututarpeet itselle niin vois treenata sitä.

Vanhoina liikkeinä otin seuraamista, saimme kehuja että perusasennot on rauhoittuneet ja niinhän ne onkin. Muutoinhan seuraaminen on vieläkin kiihkeää namin metsästystä. Palkkana taas kuivamuona. Sitten otin luoksetulon seisomisen, se meni loistavasti. Olen sitä tässä kotona treenannut lentävällä lelulla ja ongelmana siinä oli heti käskyn kuultua salaman nopea käännös taakse, palkan heittämisellä eteen sekin sitten korjaantui. Nyt vaihdellen molempaa palkkaustapaa.

Kysyin myös etupalkasta paikallaolossa ja se on ok Lennolle, sillä rauhoittuu ja on levollisempi (Lennon kanssa tosi tärkeää). Heti jos palkka on takana niin on levottomampi, vilkuilee jne. Vaikeutena on tietenkin palkan häivytys, mutta sen voi sitten siirtää pikkuhiljaa kauemmas, seinän taakse jne. Hyvä neuvo, joka ei itselle tullut mieleenkään.

Mutta kaikenkaikkiaan Lento oli taas loistava, iloinen tekemiseen täysin hullaantunut itsensä. On se vaan luonteeltaan just sellainen mistä pidän, vaikka haastetta sen koulututtamisessa on ja tulee olemaan.  Se antaa kaikkensa ja tekee vielä kaikkea ylimääräistä kaupan päälle. Musta tuntuu ihan hassulta, että voiko se ikinä oppia mitään muuta kuin hyvää fiilistä. Semmoista iloittelua tämä meidän tokoräpellys on, pentue sisarukset on jo niin taitavia. Lento vaan leijailee ja fiilistelee, ilman parempaa taitoa :)

Jalat on oleet ok, vaikka kipulääkekuuri loppui. Enään menee rasvahappolisä ja Arthryl nivellääke.Ontumista on tosi harvoin ylösnoustessa, kirputtaminenkin tosi vähäistä aiempaan verrattuna. Ens tiistaina on kinttujen kontrolli. Liekö kuvaavat taas?

Singon kuulumisia. On ontunut nyt pari päivää lievästi, joten nostin hieman kortisonin annosta. Toivotaan, että menee sillä ohi. Pesin Singon eilen, koska siitä on lähtenyt karvaa vuodenvaihteesta lähtien. Nyt sitten pöllyää oikein urakalla. Raukka on melkein kalju, pohjavillaa on enään takaosassa ja peitinkarvakin on niin vähäistä, että iho kuultaa läpi. Kaljuuntuukohan se kokonaan. Jotenkin en usko, että kasvattaa enään uutta karvaa kovinkaan paljon. Lääkitys on varmaan syyllinen tai sitten se joku mikä aiheuttaa lihaskatoakin. Muutoin on reipas ja hyväntuulinen itsensä.

Keiju on ollut tässä kotosalla muutaman päivän, ja on musta ihan ok. Lenkillä on reipas, aamullakin lähti suoraan kotiovelta varista jahtaamaan. Tänään meillä on agitreenit, siellä sitten varmaan näkee onko se flegumpi. Pulleahan se on ja karva on huonoa, joskaan ei ole koskaan ollut mikään superturkki. Joten sen lekurireissun kanssa voi ehkä hieman odottaa. Pitää yrittää ettei ihan kaikki lekurimenot kasaudu samaan hetkeen.

Talokuume ei helpota ja lainaneuvottelut on käynnissä. Jussi naureskeli, etten ole vielä ollut päivääkään töissä, mutta olen jo melkein tehnyt talokaupat. Juu, näinhän se menee ;) Viikonloppuna täytyy suunnistaa näyttöihin oikein urakalla, yhtä oikein varteenotettavaa paritaloa kävinkin jo katsomassa. Ois ihana muuttaa, saada tilaa ja jopa loistavat lenkkimaatot melkein kotiovelta. Siitä haaveillessa...