Lento kävi osteopaatilla ja oli musta aika omituinen kokemus. Hoitaminen näytti niin lempeältä ja lähinnä käden pitämiseltä koiran päällä. Mutta hyvin osteopaati tunsi ja osasi arvioida Lentoa, sen käytöstä ja oireita. Lennolla on kuulema hyvin ahdas kallo, josta sen kaikki ongelmat johtuu. Kallosta lähtee joku hermo tms. joka säätelee koko kehon toimintaa ja Lennolla se on puristuksissa ja sen toiminta häiriintynyt. Jotain tuon suuntaista se puheli. Kyseli onko hampaiden vaihtumisessa ollut ongelmaa, ja onhan sitä. Purenta on yläpurentana edelleen ja alaleuka on ahdas. Hän oli sitä mieltä, että Lennon ongelmat ovat saaneet alkunsa mahdollisesti synnytyksessä. Kyseli synnytyksen kulusta ja onko Lento jäänyt pidemmäksi aikaa synnytyskanavaan tai onko siinä ollut jotain muita ongelmia? Syntymä on kuitenkin olut ihan helppo ja normaali. Pentuaikaisista vammoista kyseli myös, mutta en tiedä että sille olisi ihmeempiä sattunut. Mutta mites noita nyt aina ehtii seuraamaan.

Olin hieman epäileväinen aluksi kun, hoito tosiaan näytti vain käden pitämiseltä koiran päällä. Mutta kun päästiin takaosan käsittelyyn, jossa on tiedän olevan kipukohtia. Niin Lento ilmaisi selvää kipua, vinkumalla, murisemalla ja pyrkimällä pakoon vaikka otteet oli edelleen samat. Että kyllä siellä vaan jotain tehdään vaikka mulle se ei oikein avautunut. Lentoa hoidetaan nyt kokonaisvaltaisesti ja samalla hoidettiin vatsavaivojakin. Onpas mielenkiintoista nähdä onko hoidolla vaikutusta. Jäi jotenkin tosi omituinen olo, uskoako vai ei ;)

Lento on tällähetkellä stressaantunut ja kipeä. Mutta sen keho ei kuulema tuntunut niin pahalta miltä voisi näillä taustolla tuntua. Osteopaatti oli sitä mieltä, että kun se on niin nuori ja kehittyvä koira niin se saadaan vielä kuntoon, tosin se vaatii kyllä useampia käyntejä. Hierontaa ei suositellut Lennolle, akupunktio ok jos ei stressaa sitä mahdottomasti. Liikunta samana kuin nytkin, sen tulee saada käyttää kehoaan vaikkakin käyttää sitä äärirajoilla päättömällä liikkumisellaan.

Seuraava aika on kuukauden päästä, joten vaikka homma ihmetyttikin niin ehdottomasti haluan nähdä miten tässä käy.