Lennon jalka-asiat on olleet kovasti mielessä ja keskustelin hoitaneen lääkärin kanssa tilanteesta. Ja nyt tarvitaan tietoa mikä reaktio nivelessä/nivelissä on meneillään, jotta jatkotoimenpiteistä voidaan päättää. Skleroosi muutokset kyynärässä viittavat vahvasti irtopalaan, mutta voi se olla jokin muukin reaktio. Mutta mitään ihan harmitonta siellä ei erittäin suurella todennäköisyydellä ole käynnissä. Rtg-kuvat eivät reaktiosta anna varmuutta, sillä irtopaloja on niistä vaikea havaita. Niinpä varaan ajan tietokonetomografiakuvaan, jossa kuvataan molemmista etujaloista kyynär- ja olkanivelet. Takajalan kinner otetaan rtg-kuvin.

Se mikä tämä kaiken kurjan tilanteen ja huolen lisäksi aiheuttaa meille lisää paineita on kustannukset. Tällä hetkellä menneitä ell kuluja n. 900e, tulevia kuluja tomografiakuva 250e + rtg kuvat siihen. Operaatio maksaa n. 1000-1500e riippuen operoidaanko molemmat etujalat. Eli n.parituhatta euroa olisi nyt varattava lisää jostain pennun hoitamiseen. Vaikka sanotaan, että raha on vain rahaa. Niinhän se ehkä on, siihen asti kun sitä on... Tottakai olemme valmiita satsaamaan, jos Lennon saama ennuste tulee olemaan aktiivisen bc:n arvoinen. Järjestelyitä tuo meille suuren rahasumman saaminen vaatii, ehkäpä joudumme sen hakemaan pankista lainana.

Koko elämä jatkossa tietenkin tuo kustannuksia erilailla kuin terveen koiran elämä, akuhoitoineen, kuntoutuksineen jne. Mutta uskoisin, että ne on kestetävissä sillä ne jakautuvat kuitenkin tasaisesti pidemmälle aikavälillle. Onhan Singonkin hoitaminen vienyt mittavasti rahaa, mutta tosiaan ne ovat tasaisia ns. ylläpitokuluja silloin tällöin satanen-kaksi. Ja joskus joku isompi potti.Kuluttomiahan koirat eivät ole, paitsi meidän Keiju, onneksi  :)

Toivon, että Lento pystyisi elämään kivuttoman aktiivisen elämän kevyine harrastuksineen, tokoa, jälkeä jne. Voi kun olisi kristallipallo ja näkisi tulevaisuuteen, nyt se olisi tarpeen... Lento on kuitenkin aktiivisessa iässä ja kun verrataan esim. Sinkoon sen tilanne on tällä hetkellä erilainen. Sinko ei juurikaan oireillut ennen kuutta ikävuottaan, vaikka rankimmat harrastukset jätin jo ennen tätä. Ihan vaan koiran tulevaisuuden vuoksi. Kuvautulos kyynärpää muutoksineen oli aivan täysi yllätys Singon kohdalla silloin aikoinaan.

Muuten tiimi natisevat nivelet on aika kivassa kunnossa. Sinko on edelleen pelottavan hyvä, vaikka liikuntaa olen lisännyt ja kortisonin annos alhaalla. Silmätulehduksen tosin sai taas, kortisonin jatkuva syöttö altistaa tulehduksille ja saa niitä helposti mikäli on pienikin mahdollisuus. Lento on vähän jäykkä levon jälkeen, mutta kevyt rasitus ei aiheuta ontumista liikkeessä. Lenkkeilee n. 15 min vapaana kahdesti päivässä.

Laitan tähän linkin viestiketjuun missä on operoitujen koirien omistajien kokemuksia . Netistä olen löytänyt yllättävän vähän kokemuksia operaatioiden onnistumisesta, vaikka olen yrittänyt googlata monipuolisesti. Otan siis erittäin mielelläni vastaan linkkejä ja kokemuksia.

Iloiset uutiset borderterrieri kasvatiltamme (tai Minnan kasvatilta ;) "Kallelta" Staldgaard Wizard, virallinen kuvastulos oli lonkat A/B ja kyynärät 0/0.